If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги,бихте ли ми казали как да ресетна моята 166-ца за да я върна в момент за нова адаптация на всеки един компонент ?
Благогадаря предварително.
sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
155 2.0 16V ....евридейката
ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
ex. 155 1.8 8V
В Alfa Owner бяха описали същата процедура, но за откачен акумулатор за 45 мин. Пробвал съм я процедурата, но докато не закачих колата към софт не останах очарован от ефекта.
Аз съм го правил и по този начин и със софтуер и става по двата начина без проблем.Единия път даже се наложи без да желая да правя адаптация,това беше когато свалих акумулатора за да го сменя с нов,но новия монтирах на другия ден,качвам се вътя и ядец,не иска да запали или припалва за секунда две,айде пак откачих едната клема за час после гореописаната процедура,че нямах още МЕС и колата заработи като часавник.
В процеса на работата си, ECU-то се адаптира към различни условия. Често пъти се случва това самообучение да е погрешно заради ред причини. Отделно подмяната на определени елементи (примерно по всмукателния тракт) водят до промяна в условията на работа на мотора и вече наученото не им съответства.
При ресет-а ECU - то "забравя" това което е "научило" и започва адаптирането отначало.
Comment